Karidesli Kore Udon

Merhabalar Kore Severler !

Nasılsınız iyisinizdir umarım? Ben biraz rahatsızdım geçen hafta o yüzden tarif yayınlayamadım ama bu hafta telafi etmek için iki tarif yayınlayacağım inşallah !

Bu haftanın ve günün ilk tarifi Karidesli Kore Udon ! Aslında Udon Japonya'ya ait bir tür noodles çeşidi ama sosunu kore malzemeleri ile yapınca ortaya böyle lezzetli harika bir Kore Udon çıkıyor! 

Isteğe bağlı taze udon, buzluktan çıkarılmış udon yada kuru makarna gibi olan udon çeşitlerinden de kullanılabilir ! Şimdiden Kolay gelsin !

YouToube'dan izlemek için Tıkla: Karidesli Kore Udon


Karidesli Kore Udon


Malzemeler:

-1 paket taze Udon noodles

-1 adet Havuç

-1 adet Yesil Biber

-Yarim adet Kuru Sogan

-3 dis Sarmisak

-1 kase Beyaz Lahana

-6-7 adet iri Karides yada daha fazla sayet karidesler küçük ise

-Istege bagli 50-100 gr Tteok (silindir seklinde olanlardan)

-Yarim su bardagi Su

Sos için:

-1 yemek kasigi Gochujang

-2 yemek kasigi Soya Sos

-1 yemek kasigi Kore Pirinç Surubu yada Bal

-1 yemek kasigi Siviyag

-Istege bagli 1 tatli kasigi yada daha fazla Pul Biber

-Üzerine serpmek için Susam


Yapilisi:

-Öncelikle Udon noodles'lari paketten çikarip bir kase içersine alip üzerine soguk su ekleyin ve bir kenarda bekletin

-Sos malzemlerini bir kase içersinde karistirip bir kenarda bekletin

-Havuç soyulup yikandiktan sonra halka seklinde dogranir

-Yesil biber de ayni sekilde halka seklinde dogranir

-Kuru sogan yarim ay seklinde dogranir

-Sarmisaklar halka seklinde dogranir

-Genis yapismaz teflon bir tava içersine az bir miktar siviyag ekleyin ve sarmisak, yesil biber, karidesleri bir kaç dakika orta hararetli ateste kavurun

-Daha sonra havuç ve soganlari ekleyip soganlar hafif seffaf bir renk alincaya kadar kavurmaya devam edin

-Daha sonra lahanalari, tteok ve sosu ekleyip karisitirin

-En son Udon noodles'lari ve yarim su bardagi su ekleyip kapagini kapatip orta hararetli ateste pismeye birakin

-Udon noodles'lar sosunu çekinceye kadar kavurun ve ara sira karistirmayi ihmal etmeyin

-Udon sosunu çekince ocaktan alin ve servis tabagi içersine alin

-Üzerine susam serpin ve servis edin

-Afiyet Olsun !


Yorumlar

Popüler Yayınlar