Mandu (Kiymali ve Noodles'lu)

 Merhaba Kore Severler,

Uzun bir aradan sonra tekrar bir aradayız ! Nasılsınız umarım iyisinizdir? Bugün den itibaren artık her hafta bir tarif yayınlamaya başlayacağım yani her gün bir tarif değil haftada bir yayın akışı olucak.

Bugunkü tarifimiz Mandu tarifi ama daha önce yayınlamış olduğum tarifden biraz farklı bir tarif ! Bu defa kıyma ile birlikte pirinç noodles koydum harç içersine ama isteğe bağlı olarak farklı bir noodles yada noodles koymadan da yapabilirsiniz !

YouTube'dan izlemek için Tikla: Mandu (Kiymali ve Noodles'lu)



Mandu (Kiymali ve Noodles'lu)


Malzemeler:

-140gr Pirinç Noodles (sehriye kalinliginda ince olanlardan)

-350gr Kiyma

-1 adet Yumurta

-1 adet Siyah çin Mantari

-1 dis Sarmisak

-1 tatli kasigi Tuz

-1 tatli kasigi Bal

-1 yemek kasigi Soya Sos

-1 tatli kasigi Kirmizi Pul Biber

-1 paket Hazir Mandu hamuru dilimleri


Yapilisi:

-Öncelikle siyah çin mantarini bir kase içersine alip üzerine kaynar su dökün ve bir kenarda bekletin

-Pirinç Noodles'lari paket üzerindeki pisirme önerisine göre pisirip süzdürün ve soguk sudan geçirip bir kenarda bekletin

-Kiymanizi genis bir kase içersine alip üzerine bir dis sarmisak ezin ve yumurta, soya sos, tuz, kirmizi biber, bal ekleyip karistirin. Bu asmada isterseniz biraz karabiber ekleyebilirsiniz

-Siyah çin mantarini süzdürüp ince dograyin ve kiyma içersine ekleyin

-Noodles'lari mutfak makasi ile keserek boylarini kisaltin ve kiyma içersine ekleyin

-Kiymanizi tüm malzemeler ile karistirin

-1 paket mandu hamurunuzu paketten çikarin ve teker teker hazirladiginiz kiymali harç ile doldurup mandu sekli verin

-Mandulari hazirlamak için paylasmis oldugum video ya bakarak yardim alabilirsiniz

-Hazirladiginiz mandulari geniş bir tepsi içersine birbirlerine degmeyecek sekilde yerlestirin

-Sayet buzluktan çikarilmamis kiyma kullandiysaniz mandularinizi bu sekilde dondurup posetlere doldurup buzlukta muhafaza edebilirsiniz

-Hazirladiginiz mandulari pisirmek için genis bir teflon tava içersine 1 yemek kasigi kadar zeytinyagi yada siviyag ekleyin

-Bibrbirlerine degmeyecek sekilde mandularinizi tavaya yerlestirin

-Kapagini kapatip kisik ateste her iki tarafi kizarana kadar pisirin

-Kizaran mandularin üzerine 1 çay bardagi su döküp kapagini kapatin ve suyunu çekene kadar pisirin

-Pisen mandulari servis tabagi içersine alip soya sos yada aci sos ile servis edin

-Afiyet Olsun !



Yorumlar

Popüler Yayınlar