DakGalbi (Acılı Tavuk Kavurma)

 Merhabalar,

Bugünkü tarifimiz daha önce bloğumda yayınlamadığım yeni bir tarif. Bu tarifi ilk kez denedim ve diyebilirimki gayet lezzetli bir tarif oldu ! Ben tavuk göğsü kullandım ama isteğe bağlı tavuk but'da kullanılabilir. Ben hem hafif olması açısından hemde evde bulunan malzemeler ile yaptığımdan dolayı tavuk göğsü tercih ettim :) Fakat tabiiki de herkes tercih ettiği tavuk etini kullanabilir !

YouTube'dan izlemek için Tıkla: DakGalbi (Acılı Tavuk Kavurma)



DakGalbi (Acılı Tavuk Kavurma)


Malzemeler:

-1 adet Tavuk gögsü (küçük boy)

-1 adet Patates

-1 adet Havuç

-1 adet Kuru Sogan

-4/1 Beyaz Lahana yada çin lahanasi

-1 adet Yesil Biber

-1 adet Yesil Sogan

-1 küçük kase dolusu Tteok (silindir seklinde olan pirinç makarnalari)


Sos için:

-2 dis Sarmisak

-1 tatli kasigi rendelenmis taze yada toz zencefil (sayet yoksa eklemeyin)

-1 yemek kasigi Kore Pirinç Surubu yada Bal

-2 yemek kasigi Soya Sos

-1 yemek kasigi Gochujang

-3 yemek kasigi Siviyag

-2 tatli kasigi Kirmizi pul biber

-1 çay kasigi Karabiber

-Yarim su bardagi Su

Üzerine serpmek için: Susam


Yapilisi:

-Öncelikle Lahanayi ince dograyip yikayin ve bir kenarda süzgeç içersinde suyunu salmalari için bekletin

-Patatesi soyup dilimleyin, havucu soyup halka seklinde, kuru sogani yarim ay seklinde, yesil biberi halka seklinde dograyip bir kenarda bekletin

-Tavuk gögsünü ister küp seklinde yada isterseniz jülyen seklinde dograyin

-Sos malemelerinden olan sarmisaklari ezip genis bir kase içersine alin ve üzerine diger sos malzemlerini ekleyip karistirin

-Sos içersine dogramis oldugunuz tavugu ekleyip karistirin. Bu asamada isterseniz tavugunuzu sos içersinde 15-20 dakika bekletin yada hemen kullanin

-Genis teflon wook yada yaygin bir tava içersine önce dogranmmis lahanalari yayin daha sonra patates, havuç, kuru sogan ve biberleri ekleyin. En son tteok ve soslu tavugunuzu ekleyin

-Kapagi kapali olarak orta hararetli ateste suyunu çekene kadar pisirin. Ara sira karistirmayi unutmayin

-Yemeginiz suyunu çekip sebzeler ve tavugunuz pistigi takdirde üzerine ince dogranmis yesil sogan ekleyip karistirin ve ocaktan alin

-Servis tabagina alip üzerine susam serpin

-Afiyet Olsun !

Not: Sayet tavuk gögsü yerine tavuk but kullanirsaniz siviyag miktarini azaltin.





Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar