DakGalbi (Acılı Tavuk Kavurma)
Merhabalar,
Bugünkü tarifimiz daha önce bloğumda yayınlamadığım yeni bir tarif. Bu tarifi ilk kez denedim ve diyebilirimki gayet lezzetli bir tarif oldu ! Ben tavuk göğsü kullandım ama isteğe bağlı tavuk but'da kullanılabilir. Ben hem hafif olması açısından hemde evde bulunan malzemeler ile yaptığımdan dolayı tavuk göğsü tercih ettim :) Fakat tabiiki de herkes tercih ettiği tavuk etini kullanabilir !
YouTube'dan izlemek için Tıkla: DakGalbi (Acılı Tavuk Kavurma)
DakGalbi (Acılı Tavuk Kavurma)
Malzemeler:
-1 adet Tavuk gögsü (küçük boy)
-1 adet Patates
-1 adet Havuç
-1 adet Kuru Sogan
-4/1 Beyaz Lahana yada çin lahanasi
-1 adet Yesil Biber
-1 adet Yesil Sogan
-1 küçük kase dolusu Tteok (silindir seklinde olan pirinç makarnalari)
Sos için:
-2 dis Sarmisak
-1 tatli kasigi rendelenmis taze yada toz zencefil (sayet yoksa eklemeyin)
-1 yemek kasigi Kore Pirinç Surubu yada Bal
-2 yemek kasigi Soya Sos
-1 yemek kasigi Gochujang
-3 yemek kasigi Siviyag
-2 tatli kasigi Kirmizi pul biber
-1 çay kasigi Karabiber
-Yarim su bardagi Su
Üzerine serpmek için: Susam
Yapilisi:
-Öncelikle Lahanayi ince dograyip yikayin ve bir kenarda süzgeç içersinde suyunu salmalari için bekletin
-Patatesi soyup dilimleyin, havucu soyup halka seklinde, kuru sogani yarim ay seklinde, yesil biberi halka seklinde dograyip bir kenarda bekletin
-Tavuk gögsünü ister küp seklinde yada isterseniz jülyen seklinde dograyin
-Sos malemelerinden olan sarmisaklari ezip genis bir kase içersine alin ve üzerine diger sos malzemlerini ekleyip karistirin
-Sos içersine dogramis oldugunuz tavugu ekleyip karistirin. Bu asamada isterseniz tavugunuzu sos içersinde 15-20 dakika bekletin yada hemen kullanin
-Genis teflon wook yada yaygin bir tava içersine önce dogranmmis lahanalari yayin daha sonra patates, havuç, kuru sogan ve biberleri ekleyin. En son tteok ve soslu tavugunuzu ekleyin
-Kapagi kapali olarak orta hararetli ateste suyunu çekene kadar pisirin. Ara sira karistirmayi unutmayin
-Yemeginiz suyunu çekip sebzeler ve tavugunuz pistigi takdirde üzerine ince dogranmis yesil sogan ekleyip karistirin ve ocaktan alin
-Servis tabagina alip üzerine susam serpin
-Afiyet Olsun !
Not: Sayet tavuk gögsü yerine tavuk but kullanirsaniz siviyag miktarini azaltin.
Gerçekten müthiş oldu teşekkür ederiz
YanıtlaSil