Rabokki
Merhaba Kore Severler,
Bugünkü ve bu ayın son tarifi Korenin meşhur yemeği tteokbokki ve ramen karışımı rabokki ! Bir sokak atıştırmalığı olan rabokki her iki pöpüler yemeğin oluşumundan ortaya çıkan bir lezzettir !
Ben daha önce buldak ramen ve tteokbokki füzyonu bir tarif paylaşmıştım ve diyebilirmki her iki tarif de favori lezzetlerim arasında !
Bir ay sonra görüşmek üzere sağlık, sevgi ve barış içersinde kalın !
YouTube'dan izlemek için Tıkla: Rabokki
Malzemeler:
-1 paket Acılı Shin Ramen yada herhangi bir Ramen
-200gr Tteok
-1 kase doğranmış Lahana
-1 adet Havuç
-1 adet Kuru Soğan
-1 diş Sarımsak
-1 küçük kase Fish Cake (ev yapımı)
-2 adet haşlanmış Yumurta (6dk haşlanmış)
-1 adet Yeşil Soğan
-Yarim litre Su (50cl)
Üzerine serpmek için susam
Sos için:
-1 yemek kaşığı Gochujang
-1 tatlı kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
-Ramen paketi içerisinde bulunan sebze ve baharat
Yapılışı:
-Geniş bir tava yada tencere içerisine halka doğranmış havuç, yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan, irice doğranmış lahana, dilimlenmiş sarmısak ve tteok'ları ekleyin
-Üzerlerine sos malzemelerini, ramen paketi içerisinde bulunan sebze, baharat poşeti ve en son yarım litre suyu ekleyip ocak üzerinde orta hararetli ateşte 7 dakika pişirin
-7 dakika sonra ramen ve fish cake'leri ekleyin
-Ramen paketi üzerindeki pişirme süresine göre 4-5 dakika pişirin
-Piştikten sonra altını kapatıp üzerine ince doğranmış yeşil soğanları ekleyip karıştırın
-Servis ederken ortadan ikiye kesilmiş haşlanmış yumurta ekleyin ve susam serpin
-Afiyet Olsun !
Not: Ramenleri ekledikten sonra şayet pişerken su azalırsa 1 çay bardağı kaynamış su eklenebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder