Rabokki

 Merhaba Kore Severler,

Bugünkü ve bu ayın son tarifi Korenin meşhur yemeği tteokbokki ve ramen karışımı rabokki ! Bir sokak atıştırmalığı olan rabokki her iki pöpüler yemeğin oluşumundan ortaya çıkan bir lezzettir !

Ben daha önce buldak ramen ve tteokbokki füzyonu bir tarif paylaşmıştım ve diyebilirmki her iki tarif de favori lezzetlerim arasında !

Bir ay sonra görüşmek üzere sağlık, sevgi ve barış içersinde kalın !

YouTube'dan izlemek için Tıkla: Rabokki


Rabokki


Malzemeler:

-1 paket Acılı Shin Ramen yada herhangi bir Ramen

-200gr Tteok

-1 kase doğranmış Lahana

-1 adet Havuç

-1 adet Kuru Soğan

-1 diş Sarımsak

-1 küçük kase Fish Cake (ev yapımı)

-2 adet haşlanmış Yumurta (6dk haşlanmış)

-1 adet Yeşil Soğan

-Yarim litre Su (50cl)

Üzerine serpmek için susam

Sos için:

-1 yemek kaşığı Gochujang

-1 tatlı kaşığı şeker

-2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

-Ramen paketi içerisinde bulunan sebze ve baharat


Yapılışı:

-Geniş bir tava yada tencere içerisine halka doğranmış havuç, yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan, irice doğranmış lahana, dilimlenmiş sarmısak ve tteok'ları ekleyin

-Üzerlerine sos malzemelerini, ramen paketi içerisinde bulunan sebze, baharat poşeti ve en son yarım litre suyu ekleyip ocak üzerinde orta hararetli ateşte 7 dakika pişirin

-7 dakika sonra ramen ve fish cake'leri ekleyin

-Ramen paketi üzerindeki pişirme süresine göre 4-5 dakika pişirin

-Piştikten sonra altını kapatıp üzerine ince doğranmış yeşil soğanları ekleyip karıştırın

-Servis ederken ortadan ikiye kesilmiş haşlanmış yumurta ekleyin ve susam serpin

-Afiyet Olsun !

Not: Ramenleri ekledikten sonra şayet pişerken su azalırsa 1 çay bardağı kaynamış su eklenebilir.




Yorumlar

Popüler Yayınlar