Jangajji

 Merhabalar,

Jangajji Korede turşulara verilan genel bir isimdir ve birçok jangajji (turşu) çeşidi mevcuttur. Bu yayınladığım tarif soya sos ile yapılan jangajji tarifi ve birde aynı teknik ile yapılan soya sossuz turşular da var yani sıcak turşu sosu sebzelerin üzerine eklenerek şoklanıyor ve bu şekilde turşular daha kıtır bir hal alıyor !

Ben karışık olarak yaptım ama isteğe bağlı sebzeler ayrı bir şekilde yada farklı sebzeler kullanılarak da jangajji hazırlanabilir !

YouTube'dan izlemek için Tıkla: Jangajji


Jangajji


Malzemeler:

-3 adet küçük Salatalık

-4 adet Yeşil acı Biber

-1 adet Kuru Soğan

-4-5 diş Sarımsak

-Cam kavanoz (koruma kapaklı)

Turşu sosu için:

-400gr Su

-200gr Soya sos

-100gr Şeker

-100gr Pirinç Sirkesi


Yapılışı:

-Sarmısakları soyup yıkadıktan sonra bütün olarak dezenfekte edilmiş cam kavanoz içerisine yerleştirin

-Kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra irice doğrayın ve kavanoz içerisine alın

-Yeşil biberleri yıkayıp dilimleyin ve kavanoz içerisine alın

-Salatalıkları yıkayıp dilimleyin ve diğer malzemelerin olduğu kavanoz içerisine yerleştirin

-Sos malzemelerini (sirke hariç) tencere içerisine alın ve bir iki taşım kaynatın

-Kaynadıktan sonra ocaktan alıp sirke ekleyin ve karıştırın

-Turşu sosunu sebzelerin üzerine dökün ve kapağını kapatıp soğuyana kadar oda ısısında bekletin

-Soğuyunca buzdolabında muhafaza edin

-Ertesi gün turşu çıkarılıp yenilmeye başlanabilir ama ne kadar uzun süre beklerse o kadar lezzetli olur

-Kore yemekleri yanında banchan olarak servis edilir

-Afiyet Olsun !

Not: Artan sos ile tekrar turşu yapılabilir yada soya sos kullanılan Kore yemeklerinde kullanılabilir.




Yorumlar

Popüler Yayınlar