Kore Curry (Sebzeli)

 Merhabalar,

Kore Curry(Köri) sebze ve et yada balık, deniz ürünleri ile yapılan bir çeşit ana yemek türüdür. Genelde pirinç pilavı ve çiğ doğranmış lahana ile panelenmiş et parçası ile servis edilir. Japonya'da çok yaygın olan bu yemek Kore'de dahil pöpüler bir yemektir. Esasen çıkış yeri Hindistan'dır ve orada bir çok çesit curry(köri) mevcuttur.

Ben genelde Japon köri tabletleri kullanıyorum ve bu tarif'le ilk defa Kore köri baharatını denemiş oldum. Tadı Japon körisine göre daha farklı ama lezzetli, renk açısından da fark var mesela Japon körisi daha koyu kahverengi, Kore körisi portakal rengine yakın sarı. Kore körisi gerçekten lezzetli idi ve deneminzi tavsiye ederim !

YouTube'dan izlemek için Tıkla: Kore Curry (Sebzeli)


Kore Curry (Sebzeli)


Malzemeler:

-50gr Ottogi Curry

-1 adet Havuç

-Yarim adet Kuru Sogan

-1 adet Yesil Biber

-1 adet Patates

-1 kase irice dogranmis Beyaz Lahana

-10 adet küçük Kültür Mantari

-300ml Su

-Siviyag

-Tuz, Karabiber


Yapilisi:

-Öncelikle sebzeleri hazirlayin, havuç soyulup dilimlenir, kuru sogan soyulup irice dogranir, yesil biber dilimlenir, mantarlar yikanip kökleri temizlenir ve ikiye kesilir, patates soyulup küçük küplere dogranir

-Bir tencere içersine 2 yemek kasigi zeytinyagi yada siviyag eklenir daha sonra tüm dogranmis sebzeler (lahana hariç) ve biraz tuz eklenip kavrulur

-Bir kaç dakika kavrulan sebzelerin üzerine lahana eklenir ve kavrulmaya devam edilir 1 dakika

-Kavrulan sebzeler üzerine 300ml Su eklenip kapagi kapatilir ve sebzeler yumusayana kadar pisirilir

-Köri tozunuzu bir kase içersinde yarim çay bardagi su ile pürüzsüz bir hal alana kadar karistirin

-Pisen sebzeler üzerine köri'yi ilave edip karistirin ve kapagi kapali olarak 5 dakika daha pisirin

-Sayet bu asamada köri'yi koyduktan sonra yemeginiz çok koyu olursa üzerine yarim çay bardagi kaynamis su ekleyin ve o sekilde kaynatin

-Istenilen kivama gelen köri yemeginizin altini kapatip üzerine karabiber serpin ve basmati pirinç pilavi ile servis edin

-Afiyet Olsun !

Not: Istege bagli sebzeler kavrulurken karides eklenebilir ve sebzeli karidesli köri yapilabilir.




Yorumlar

Popüler Yayınlar